Profil

Naša filozofija uvijek je bila krajnje jednostavna i u ovom slučaju ne samo kliše, a glasi: najbolji omjer uloženog i dobivenog. Čitatelji su odavno spoznali vrijednost naših izdanja, što dokazuju konstantne prodajne brojke, a s obzirom da smo jedini veći izdavač u Hrvatskoj koji javno objavljuje podatke o nakladama i prodaji svojih izdanja, naši klijenti doista znaju što dobivaju za uloženi novac.

A sve je počelo sa...

... našim prvim magazinom koji je svjetlo dana ugledao 2005. godine. Licencni lifestyle magazin FHM danas više ne izlazi, kao ni tinejdžerski BRAVO, kojeg smo počeli izdavati netom nakon izlaska FHM-a. Pravila igre na tržištu od tada su se drastično promijenila, a mi smo poput kameleona mijenjali boju i ponudom se prilagođavali potražnji.

Ekspanzija

U međuvremenu smo pokrenuli neke od trenutno najuspješnijih magazina na hrvatskom tržištu, i racionalnim poslovnim potezima u danima recesije ostvarili zapažene rezultate kada su ostali izdavači bilježili isključivo gubitke. Danas izdajamo časopise Ljepota & zdravlje, Grazia, Brava Casa, Moja Kosa i Pošalji recept. Ljepota & zdravlje već je godinama u top 3 najprodavanijih i najčitanijih mjesečnika u Hrvatskoj, i vrlo često se sa konkurencijom izmjenjuje na poziciji broj 1. Grazia je trenutno najprodavaniji modni mjesečnik, i jedan od najprodavanijih mjesečnika za žene u Hrvatskoj u ukupnoj konkurenciji. Brava Casa nema konkurenciju u segmentu magazina za kulturu življenja i uređenje interijera, a Moja Kosa je jedini, i samim time lider u segmentu hairstyle magazina u Hrvatskoj. Posljednji projekt – Pošalji recept, mjesečnik je inovativnog koncepta namijenjen najširoj publici, a časopis uređuju sami čitatelji i trenutno bilježi odlične prodajne rezultate. Sredinom 2011. tvrtka s partnerima pokreće i regionalni projekt web portala Ljepota & zdravlje, koji za sada egzistiraju u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, a uskoro i u Makedoniji, Sloveniji i Crnoj Gori.

Mediatop International zna kako komunicirati sa čitalačkom publikom i s oglašivačima.

I zato produciramo časopise koji su im podjednako privlačni. Sinergijom, a ne kontaminiranjem sadržaja oglasnim rješenjima, pokušavamo se maksimalno prilagoditi i klijentu i čitatelju.

Zašto smatramo da smo dobri u tome što radimo?

Zato što svaki član našeg tima svome poslu pristupa analitički, strastveno i individualno, a finalni proizvod uvijek je rezultat timskog rada.

Ulažemo u naše brandove i zahtijevamo samo najbolje.

Jer je najbolje jedino što bismo poželjeli i za sebe.

Znate li zašto stojimo čvrsto na vlastitim nogama?

Mi čitamo naše časopise, seciramo njihove rubrike, kritiziramo i nastojimo učiniti boljima.

Koja je poruka koju želimo odaslati?

Naša filozofija je krajnje jednostavna: najbolji omjer uloženog i dobivenog.ads

Vizija

Unatoč ekspanziji, trudimo se i nadalje ostati fleksibilni i sposobni brzo reagirati na sve promjene koje diktira globalizacija, te istovremeno ostati mjesto na koje će zaposlenici svakodnevno dolaziti sa smješkom na licu. Misija nam je postati značajni igrač na području izdavaštva, a svoj rast ćemo i nadalje temeljiti na fiksiranju na ciljanu publiku, uvođenju novih brendova i osvježivanju postojećih, poticanju kreativnosti kod zaposlenih i daljnjem poboljšanju odnosa s trenutnim partnerima i klijentima.

Kada bismo pokušali predvidjeti u kojoj ćemo se fazi zateći za 2, 5 ili 10 godina, shvatili bismo da je to gotovo nemoguće, a nepredvidivost je za nas samo dio privlačnosti ovoga posla...

Nakon godina rasta na tržištu nakladništva možemo reći da smo se tek zagrijali. Pridružite nam se – rastite s nama!

Partneri

Mediatop International regionalnim partnerstvima proširio je svoje djelovanje i na susjedne države. Trenutno naša izdanja izvozimo u BiH, a surađujemo sa tvrtkama u Srbiji, BiH, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Početak 2011. godine obilježen je najvažnijim regionalnim udruživanjem, te Mediatop International postaje dio Color Press grupacije, trenutno najvećeg izdavača u regiji. Strateškim partnerstvom sa slovenskom izdavačkom kućom Videotop, tvrtka je pokrenula zajedničke projekte i na području Slovenije, što se prvenstveno reflektiralo na suradnju sa zajedničkim klijentima koji oglašavaju svoje usluge i produkte na području obje države. Kao dio Color Press grupe, Mediatop International u poziciji je svojim klijentima ponuditi usluge suradnje na gotovo 100 regionalnih izdanja, te time maksimizirati učinak oglašavanja onih klijenata kojima čitava regija predstavlja tržište i priliku za ekspanziju.

Više o tvrtkama možete saznati na: