Naša priča…


Naša filozofija uvijek je bila krajnje jednostavna i u ovom slučaju ne samo kliše, a glasi: najbolji omjer uloženog i dobivenog. Čitatelji su odavno spoznali vrijednost naših izdanja, a konstantnim širenjem portfelja svakodnevno upoznajemo nove divne ljude koje nazivamo partnerima, a zatim i prijateljima. Ulaskom u sustav ABC Hrvatska (www.abchrvatska.hr) kod nas nema tajni, već svima transparentno pružamo podatke o nakladama i prodaji naših izdanja. Svaka roba ima svog kupca,  a mi se nekako uvijek nadamo da će ti kupci najviše kupovati upravo našu robu😊


Sve je počelo s našim prvim magazinom koji je svjetlo dana ugledao 2005. godine. Licencni lifestyle magazin FHM danas više ne izlazi, kao ni tinejdžerski BRAVO, kojeg smo počeli izdavati netom nakon izlaska FHM-a. Pravila igre na tržištu od tada su se drastično promijenila, a mi smo poput kameleona mijenjali boju i ponudom se prilagođavali potražnji.


U međuvremenu smo pokrenuli neke od trenutno najuspješnijih magazina na hrvatskom tržištu. Naš portfolio trenutno broji četrnaest izdanja, a dok ovo čitate možda ih imamo 15, 16, ili pak koji manje. Svijet se mijenja, a mi se prilagođavamo.


U slučaju da ste ikad prošli pored doslovno bilo kojeg kioska u Hrvatskoj, mala je šansa da niste vidjeli neko od naših izdanja. Sve ih možete pobliže upoznati ako kliknete na neke od ovih malih gumbića u gornjem dijelu vašeg laptopa ili mobilnog telefona. Ako nas lijepo zamolite, obećajemo da ćemo vam besplatno poslati izdanje koje vas zanima na adresu vašeg ureda. Odužiti nam se možete donacijom u beskonačno aktualnoj crowdfunding kampanji za popunjavanje stranica u nekom od naših izdanja😊


Zašto smatramo da smo dobri u tome što radimo?
Najiskrenije, i bez lažne skromnosti, u uredu nam sjede genijalni ljudi. Prije svega ljudi, zatim kolege, a tek onda zaposlenici. Neki odu, novi dođu, ali trudimo se da oni odaberu nas, a ne mi njih. I da su genijalne osobe. Da ne rade što znaju, već da znaju što rade, da ne pate od kompleksa dokazivanja, i da maksimalno uživaju u poslu koji ne kompromitira njihovo slobodno vrijeme. Ne možemo tvrditi da je uvijek lako, jer nije. I mi se ponekad svađamo, nervozni smo, smetaju nam banalne stvari i ona debela muha koja godinama živi negdje u uredu, i nemoguće ju je uhvatiti. Nemoguće. Eto, jedan veliki boooom, i otkrili smo našu najčuvaniju tajnu, a konkurenciji ostavljamo širom otvorene ruke da nas proba kopirati.


Kada bismo pokušali predvidjeti u kojoj ćemo se fazi zateći za 2, 5 ili 10 godina, shvatili bismo da je to gotovo nemoguće, a nepredvidivost je za nas samo dio privlačnosti ovoga posla. Okej, priznajemo, ovo smo prepisali s jedne web stranice, i zvuči kao najveći kliše ikad. Ustvari bismo htjeli nastaviti rasti, izdavati još više časopisa, producirati još bolji i kvalitetniji sadržaj, širiti se na nove platforme, i nadalje uživati u tome što radimo. Ako pritom i naš bankovni račun pokazuje sve više velikih brojeva, znači da su klijenti bili zadovoljni.


Regionalnim partnerstvima proširili smo svoje djelovanje na susjedne države. Trenutno surađujemo s tvrtkama u Srbiji, BiH, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Pohvalili bismo se i činjenicom da je Mediatop International dio Color Press Group (www.color.rs), trenutno najvećeg izdavača u regiji. Kao dio grupacije, u poziciji smo našim klijentima ponuditi usluge suradnje na više od 50 regionalnih izdanja, te time maksimizirati učinak oglašavanja onih klijenata kojima čitava regija predstavlja tržište i priliku za ekspanziju. Što čekate?

Ova web stranica koristi kolačiće i vanjske skripte za poboljšanje vašeg iskustva. Koji se kolačići i skripte koriste i kako utječu na vaš posjet možete dobiti upitom. Možete promijeniti svoje postavke u bilo kojem trenutku. Vaši izbori neće utjecati na vaš posjet.